Kuchařské recepty pro každého

Skopová kýta na zelenině

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g skopové kýty
150 g skopové klobásy
40 g rostlinného tuku
3 cibule
250 g kořenové zeleniny
saturejka
sůl
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kýtu zbavíme všech blan a šlach a upravíme na plát.
Osolíme a okořeníme (majoránkou výrazněji), poklademe kolečky klobásy, zavineme a ovážeme nití a ze všech stran opečeme.
Přidáme na čtvrtky nakrájené cibule, podlijeme a opečeme.
Podléváme mírně horkou vodou nebo vývarem.
Až začne maso měknout, přidáme plátky kořenové zeleniny a za častého podlévání i polévání dopečeme do měkka.
Veškerý přebytečný tuk odebereme.
Podáváme s knedlíky nebo bramborami nabo rýží.
Skopová kýta na zelenině
Skopová kýta na zelenině