• 1 kg skopové kýty
• sůl
• pepř
• 60 g másla
• 60 g cibule
• krajíc chleba
• kmín
• 200 g hřibů
• zelená petrželka
• 15 g mouky
Skopovou kýtu zbavíme kostí a loje.
Maso opláchneme, otřeme, naklepeme, osolíme, opepříme a svážeme provázkem.
V pekáči na rozpuštěném másle necháme zrůžovět na plátky nakrájenou cibuli, přidáme trochu rozdrobeného chleba, špetku kmínu a několik nakrájených hříbků.
Položíme na to maso, zalijeme vařící vodou a dusíme v troubě pod poklicí do měkka.
V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme na drobno nasekanou cibuli, zelenou petrželku a když cibulka zružoví tak k ní přidáme zbytek nakrájených hříbků a udusíme je.
Měkké maso vyndáme z trouby, zbavíme provázku, rozkrájíme na porce a dáme je do hrnce na udušené hřiby.
Šťávu ve které se maso peklo zaprášíme moukou, povaříme, procedíme na maso a vše spolu chvilku povaříme.