• 800 g skopové kýty
• 80 g sádla
• 1 cibule
• česnek
• sůl
• mletý pepř
• 1 lžíce hladké mouky
Skopovou kýtu potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.
Cibuli nakrájíme na jemná kolečka, česnek nakrájíme na plátky, česnek i cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme maso, prudce je po všech stranách opečeme, pak podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péci do trouby.
Během pečení podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.
Upečené maso vyndáme a uchováme v teple, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, přilijeme trochu vývaru, povaříme a procedíme.
Při podávání krájíme maso přes vlákna na porce, přelijeme šťávou.
Skopovou kýtu na česneku podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.