Kuchařské recepty pro každého

Skopová kýta na česneku

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g skopové kýty
80 g sádla
1 cibule
česnek
sůl
mletý pepř
1 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Skopovou kýtu potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.
Cibuli nakrájíme na jemná kolečka, česnek nakrájíme na plátky, česnek i cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme maso, prudce je po všech stranách opečeme, pak podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péci do trouby.
Během pečení podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.
Upečené maso vyndáme a uchováme v teple, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, přilijeme trochu vývaru, povaříme a procedíme.
Při podávání krájíme maso přes vlákna na porce, přelijeme šťávou.
Skopovou kýtu na česneku podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Skopová kýta na česneku
Skopová kýta na česneku