• 0,7 l kysaného zelí
• 2 cibule
• olej
• hrnek rýže nebo 1 sáček rýže uvařené
• 350 g mletého masa
• sůl
• pepř
• mletá sladká paprika
• drcený kmín
• 1 klobása
• 1 smetana na šklehání
• sterilovaná kukuřička
V kastrolku necháme na oleji zeskovatět cibuli, vyklopíme na ni zelí s trochou láku a chvíli podusíme.
Připravíme si rýži: v sáčku uvaříme.
Pokud máme rýži volnou, tak ji propláchneme, na oleji mírně opražíme, zalejeme vodou a podusíme.
Maso: smícháme s drobně nakrájenou cibulí, osolíme, dáme pepř, kmín a sladkou mletou papriku.
Vmícháme na tenší kolečka nakrájenou klobásu.
Nakonec přidáme připravenou rýži.
Pekáček vyložíme pečícím papírem, na něj dáme polovinu zelí, potom mleté maso s klobáskou, podle chuti posypeme kukuřičkou a pokryjeme druhou polovinou zelí.
Smetanu mírně osolíme, dáme do ní trochu mleté sladké papriky a nalejeme ji na vše v pekáčku.
Pečeme nejprve přikryté v troubě na 200°C, potom odkryté asi 45 minut, až zelí na povrchu mírně zrůžoví.