• 0,5 kg vepřového bůčku
• 1 vepřová nožička
• 400 g kysaného zelí
• sůl
• 80 g cibule
• 60 g sádla
• mletá červená paprika
• kmín
• 1 stroužek česneku
• 0,5 dcl zakysané smetany
• 15 g hladké mouky
• 1 citron
Maso nakrájíme na menší kousky, nožičku přesekneme podélně a ještě napůl.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme papriku, kmín, rozetřený česnek, podlijeme vodou, přidáme nožičku, osolíme a přikryté dusíme.
Později přidáme osolené maso, dusíme asi půl hodiny (podle potřeby podlijeme vodou).
Nakonec přidáme kysané zelí a dusíme pod pokličkou.
Až je maso a zelí měkké, přidáme do guláše smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, promícháme a povaříme.
Podle chuti přidáme soli a citronové šťávy.
Sikulský guláš podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky.