Kuchařské recepty pro každého

Sikulský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg vepřového bůčku
1 vepřová nožička
400 g kysaného zelí
sůl
80 g cibule
60 g sádla
mletá červená paprika
kmín
1 stroužek česneku
0,5 dcl zakysané smetany
15 g hladké mouky
1 citron
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na menší kousky, nožičku přesekneme podélně a ještě napůl.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme papriku, kmín, rozetřený česnek, podlijeme vodou, přidáme nožičku, osolíme a přikryté dusíme.
Později přidáme osolené maso, dusíme asi půl hodiny (podle potřeby podlijeme vodou).
Nakonec přidáme kysané zelí a dusíme pod pokličkou.
Až je maso a zelí měkké, přidáme do guláše smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, promícháme a povaříme.
Podle chuti přidáme soli a citronové šťávy.
Sikulský guláš podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky.
Sikulský guláš
Sikulský guláš