• 400 g bezvaječných špaget
• 4 rajčata
• červená feferonka
• 4-6 stroužků česneku
• 1 cibule
• bazalka
• sůl
• olivový olej
Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety asi na 10 minut.
Přidáme polévkovou lžíci oleje, aby se neslepily.
Rajčata na jednom konci nařízeneme do kříže, spaříme v horké vodě (asi minutu) a pak oloupeme.
Na pánev nalejeme olej, ještě za studena na něj dáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Postupně přidáváme na plátky nakrájený česnek a nasekanou feferonku a dusíme.
Potom přidáme na malé kousky nakrájená rajčata.
Směs necháme provařit a těsně před vypnutím osolíme, přidáme nasekanou bazalku a rychle promícháme.
Uvařené špagety pokapeme olejem, přidáme k nim hotovou směs a promícháme.