Kuchařské recepty pro každého

Sicilské rýžové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg zralých rajčat
1 cibule
2 malé mrkve
kousek celeru
1 lžíce oleje
petrželka
bazalka
špetka cukru
sůl
pepř
250 g rýže
100 g strouhaného sýra
2 malé vejce
jemná strouhanka
tuk na smažení
60 g tvrdého sýra
60 g salámu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nakrájená rajčata, mrkev, celer a cibuli podusíme na oleji spolu s nasekanými bylinkami.
Omáčku asi za půl hodiny prolisujeme, osolíme, opepříme, osladíme a dusíme bez pokličky do hustoty omáčky.
Rýži uvaříme velmi doměkka, promícháme ji se sýrem, vajíčkem a solí a necháme vychladnout.
Ze studené směsi uděláme na desce posypané strouhankou malé placky, na ně dáme nádivku, utvoříme z nich knedlíčky, obalíme ve strouhance a smažíme v oleji ze všech stran.
Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Náplň připravíme tak, že jemně nastrouhaný sýr promícháme s nakrájeným salámem, pepřem, solí a s 2 lžícemi rajčatové omáčky, kterou jsme uvařili.
Sicilské rýžové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
Sicilské rýžové knedlíčky s rajčatovou omáčkou