• 1 kg jehněčí plece bez kosti
• 0,5 kg nových brambor
• 250 ml telecího (kuřecího) vývaru
• 250 ml červeného vína
• 50 g sýra pecorino
• 50 g sýra caciocavallo
• 2 stroužky česneku
• 2 cibule
• 2 lžíce sádla
• olivový olej
• sůl
• pepř
Brambory kartáčkem vydrhneme a necháme je vcelku (velké můžeme rozkrojit na půlky).
V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme cca 8-10 minut.
Přidáme sádlo a necháme rozpustit.
Vykostěnou jehněčí plec nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, vložíme do hrnce se sádlem a cibulí a za občasného míchání maso opékáme 5-7 minut ze všech stran.
Přidáme česnek, osmahneme a přilijeme červené víno, které necháme z poloviny odpařit.
Pak přidáme brambory, vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přikryté zvolna dusíme cca 45 minut.
Pak odebereme tuk, píchneme do masa, abychom zjistili, zdali je měkké a pokud ne, tak maso pozvolna dusíme dál nezakryté.
Až je jehněčí měkké, nasypeme na něj sýr pecorino a za občasného míchání necháme sýr roztavit.
Pak přidáme nastrouhaný sýr caciocavallo, petrželku a zamícháme.
Omáčka by měla být zredukovaná a zhoustlá.
Nakonec dochutíme a můžeme podávat.