• 0,25 kg mouky
• 1 žloutek
• 80 g másla
• ocet
• zelená petrželová nať
• sůl
• na náplň: 0,25 kg vařené šunky + 30 g másla + 50 g cibule
Z mouky, žloutku, vody a soli zpracujeme ne moc tuhé těsto a necháme odpočinout 1 – 2 hodiny.
Potom ho rozválíme natenko a okrouhlou formičkou vykrajujeme kolečka o velikosti dlaně.
Doprostřed kolečka dáme náplň (kterou připravíme tak, že nadrobno nasekanou šunku smícháme s máslem a s nasekanou cibulí), přikryjeme druhým kolečkem, okraje dobre stlačíme k sobě a ještě jednou vykrojíme okrouhlou formičkou.
Vaříme ve slané vode asi 10 minut, pak vyndáme, polejeme rozehřátým máslěm, pokapeme octem a posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.