• 600 g vepřového plecka
• 150 g vepřových ledvin
• 150 g vepřových jater
• 200 g cibule
• 75 g sádla
• sůl
• pepř
• zázvor
• kmín
• majoránka
• 15 g mleté papriky
• 2 stroužky česneku
• 50 g hladké mouky
• 0,5 l vody
• 100 g čerstvého křenu
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso a orestujeme.
Potom zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky a rozetřený česnek, promícháme a přikryté dusíme.
Až je maso poloměkké, přidáme nakrájené ledvinky a játra, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme a povaříme.
Šťávu přecedíme na maso.
Porce guláše ozdobíme čerstvě nastrouhaným křenem.