• 1 kg brambor
• 2 cibule
• 2 pórky
• 200 g šunky
• 4 lžíce másla
• 2 bobkové listy
• kmín
• sůl
• hrubě mletý pepř
• 320 g nakládaných kyselých okurek
• 4 vejce
• zelená petrželka
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na tenké plátky.
Cibuli oloupeme, pórek omyjeme a obojí nakrájíme na kolečka, šunku nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do něj brambory, cibuli, pórek, šunku a bobkový list.
Osolíme, opepříme a pokmínujeme.
Vše opékáme za občasného obracení asi 15-20 minut.
Poté přidáme na větší kousky nakrájené kyselé okurky a promícháme.
Na jiné pánvi upečeme čtyři volská oka, osolíme je a opepříme.
Brambory rozdělíme na talíře, navrch položíme volská oka a vše posypeme nasekanou zelenou petrželkou.