Kuchařské recepty pro každého

Selská štika

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g štiky
0,5 kg kyselého zelí
100 g zelených paprik
50 g cibule
50 g sádla
1 dcl kyselé smetany
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kopru
sůl
1 lžíce sladké papriky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce štiky bez kůže a kostí osolíme, zaprášíme paprikou a necháme hodinu odležet.
Zelí uvaříme v osolené vodě.
Na sádle osmahneme nastrouhanou cibuli a na velmi drobno pokrájené zelené papriky, přidáme zelí, zbytek papriky, štičí maso a vše 20 minut dusíme za občasného podlití horkou vodou.
Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme, posypeme koprem.
Selská štika
Selská štika