• 25 dkg pšeničné mouky
• 15 dkg tuku
• 2 lžičky cukru
• 1 vejce
• 1 žloutek
• sůl
• na náplń: 20 dkg sýra ricotta
• 10 dkg parmezánu
• 8 dkg sýra provolone
• 1/2 hrudky mozzarelly
• 10 dkg šunky
• 3 vejce
• 1 žloutek
• 2 lžíce nasekané petrželové natě
• sůl
• pepř
• tuk na vymazání plechu
• 1 žloutek na mazání těsta
Z mouky, tuku, vejce, žloutku, cukru, droždí a soli vypracujeme vláčné hladké těsto a necháme odpočinout na teplém místě alespoň půl hodiny.
Mezitím připravíme nádivku tak, že rozdrobíme sýr, přidáme vejce a třeme.
Pak přidáme parmezán a petrželovou nať.
Sýry a šunku nakrájíme na kostky, smícháme s tvarohovou směsí, ochutíme solí a pepřem.
Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich dvě placky.
Dortovou formu vymažeme máslem.
Přeneseme do ní jednu placku a nadzvedneme okraje.
Na těsto položíme nádivku a překryjeme druhou plackou.
Těsto potřeme rozšlehaným žloutkem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 1 hodinu.