Kuchařské recepty pro každého

Selská pizza

Potřebujeme tyto suroviny:
25 dkg pšeničné mouky
15 dkg tuku
2 lžičky cukru
1 vejce
1 žloutek
sůl
na náplń: 20 dkg sýra ricotta
10 dkg parmezánu
8 dkg sýra provolone
1/2 hrudky mozzarelly
10 dkg šunky
3 vejce
1 žloutek
2 lžíce nasekané petrželové natě
sůl
pepř
tuk na vymazání plechu
1 žloutek na mazání těsta
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky, tuku, vejce, žloutku, cukru, droždí a soli vypracujeme vláčné hladké těsto a necháme odpočinout na teplém místě alespoň půl hodiny.
Mezitím připravíme nádivku tak, že rozdrobíme sýr, přidáme vejce a třeme.
Pak přidáme parmezán a petrželovou nať.
Sýry a šunku nakrájíme na kostky, smícháme s tvarohovou směsí, ochutíme solí a pepřem.
Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich dvě placky.
Dortovou formu vymažeme máslem.
Přeneseme do ní jednu placku a nadzvedneme okraje.
Na těsto položíme nádivku a překryjeme druhou plackou.
Těsto potřeme rozšlehaným žloutkem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 1 hodinu.
Selská pizza
Selská pizza