• 100 g uzeného bůčku
• 4 dcl světlého piva
• 100 g karotky
• 100 g celeru
• 100 g bílého zelí
• 100 g pórku
• 100 g žampionů
• 60 g tvrdého sýra
• 30 g másla
• 2 rohlíky
• sůl
• mletý pepř
• petrželka
Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený bůček a zlehka osmahneme.
Pak přidáme veškerou nakrájenou zeleninu a žampiony, opět osmahneme, přidáme sůl, pepř, zalijeme menším množstvím vody a vaříme téměř doměkka.
Pak přilijeme pivo a povaříme.
Krutony připravíme tak, že rohlíky nakrájíme na řezy, na ně navršíme strouhaný sýr, pokapeme máslem a prudce zapečeme.
Do každé porce polévky přidáme najemno nakrájenou petrželku a krutony a můžeme podávat.