Kuchařské recepty pro každého

Sekaný zajíc

Potřebujeme tyto suroviny:
1 zajíc
1/2 kg vepřového bůčku
100 g housky
60 g másla
30 g cibule
pepř
sůl
šťáva a strouhaná kůra z poloviny citronu
5 g kaparů
100 g slaniny
2 vejce
80 g strouhanky
1 bílek
50 ml červeného vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zajíce zbavíme kůží, nakrájíme a spolu s bůčkem a vodou navlhčenou houskou umeleme.
Pak přidáme osmaženou cibulku, pepř, sůl, citronovou kůru i šťávu, nasekané kapary, na kostičky nakrájenou slaninu, vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z této vypracované hmoty si uděláme šišku, obalíme ji ve strouhance, potřeme bílkem, ozdobíme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme péct na rozpálené máslo přibližně hodinu.
Při pečení šišku podléváme vodou nebo vývarem a hotovou ji zalijeme červeným vínem.
Sekaný zajíc
Sekaný zajíc