• 1 zajíc
• 1/2 kg vepřového bůčku
• 100 g housky
• 60 g másla
• 30 g cibule
• pepř
• sůl
• šťáva a strouhaná kůra z poloviny citronu
• 5 g kaparů
• 100 g slaniny
• 2 vejce
• 80 g strouhanky
• 1 bílek
• 50 ml červeného vína
Zajíce zbavíme kůží, nakrájíme a spolu s bůčkem a vodou navlhčenou houskou umeleme.
Pak přidáme osmaženou cibulku, pepř, sůl, citronovou kůru i šťávu, nasekané kapary, na kostičky nakrájenou slaninu, vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z této vypracované hmoty si uděláme šišku, obalíme ji ve strouhance, potřeme bílkem, ozdobíme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme péct na rozpálené máslo přibližně hodinu.
Při pečení šišku podléváme vodou nebo vývarem a hotovou ji zalijeme červeným vínem.