• 4 plátky slaniny (50g)
• 1 červený paprikový lusk
• 200g žampiónů
• 1 velká cibule
• 700g mletého libového hovězího masa
• sůl
• černý pepř
• 1 polévková lžíce oleje
• 5 polévkových lžic červeného vína
• ¼ čajové lžičky sušeného tymiánu
Ve velké pánvi při vysoké teplotě do křupava opečeme slaninu (trvá to asi 5 minut).
Vidličkou ji vyjmeme z pánve a dáme okapat na kuchyňský papír nebo ubrousek.
Vypečený tuk ale z pánve nesléváme.
Omyjeme paprikový lusk, rozpůlíme ho a odstraníme jaderník a bílá žebra.
Nakrájíme ho na tenké proužky.
Očistíme, opereme a na plátky nakrájíme žampióny.
Cibuli oloupeme a nasekáme na hrubo.
Papriku, houby a cibuli za občasného obracení osmažíme na pánvi (asi 5 minut).
Zatímco se smaží zelenina, osolíme a opepříme mleté maso a vytvarujeme z něj čtyři oválné, asi 2 cm silné steaky.
Houbovou směs urovnáme na mísu a přikrytou ji necháme na teplém místě.
Do pánve, v níž se smažila houbová směs, přidáme olej a steaky v něm po každé straně 4 minuty opékáme, dokud pěkně nezhnědnou.
Potom je rozložíme na připravenou zeleninu a dále ponecháme v teple.
Do pánve nalijeme víno, přidáme tymián a za stálého míchání vše krátce povaříme.
Šťávu přichycenou na dně pánve pečlivě oškrábeme.
Horkou šťávou přelijeme připravené steaky, posypeme je osmaženou nakrájenou slaninou a podáváme.