Kuchařské recepty pro každého

Sekaná telecí pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g telecího plecka
100 g vepřového bůčku
100 g uzeného
40 g housky
1 vejce
1 žloutek
sůl
pepř
citronová kůra
80 g strouhanky
1 bílek
30 g slaniny
30 g cibule
4 lžíce bílého vína
1/4 litru zakysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí, vepřové a uvařené uzené spolu s namočenou houskou nakrájíme a umeleme.
Pak přidáme sůl, pepř, citronovou kůru, vejce, žloutek a podle potřeby strouhanku.
Vše pečlivě promícháme a pak vytvoříme z mletého masa šišku, kterou obalíme strouhankou, potřeme bílkem a pečeme ji asi hodinu na rozpálené slanině s usmaženou cibulkou.
Během pečení maso zalijeme vínem a před podáváním smetanou.
Upečenou sekanou pečeni nakrájíme a podáváme s procezenou omáčkou.
Sekaná telecí pečeně
Sekaná telecí pečeně