• 500 g telecího plecka
• 100 g vepřového bůčku
• 100 g uzeného
• 40 g housky
• 1 vejce
• 1 žloutek
• sůl
• pepř
• citronová kůra
• 80 g strouhanky
• 1 bílek
• 30 g slaniny
• 30 g cibule
• 4 lžíce bílého vína
• 1/4 litru zakysané smetany
Telecí, vepřové a uvařené uzené spolu s namočenou houskou nakrájíme a umeleme.
Pak přidáme sůl, pepř, citronovou kůru, vejce, žloutek a podle potřeby strouhanku.
Vše pečlivě promícháme a pak vytvoříme z mletého masa šišku, kterou obalíme strouhankou, potřeme bílkem a pečeme ji asi hodinu na rozpálené slanině s usmaženou cibulkou.
Během pečení maso zalijeme vínem a před podáváním smetanou.
Upečenou sekanou pečeni nakrájíme a podáváme s procezenou omáčkou.