• 800 g mletého masa
• sůl
• pepř
• lžíce majoránky
• 2 vrchovaté lžíce Krenexu
• 3 vejce
• 1 - 2 rohlíky
• mléko
• strouhanka
• hrst posekané zelené petrželky
• 2 nožičky párku
• bílek
Rohlíky pokrájíme na kostičky a zalijeme takovým množstvím mléka, aby se všechno vsáklo.
Do mísy dáme maso, celá vejce, rohlíky s mlékem, majoránku, Krenex, petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Je-li hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.
Vytvarujeme šišku, do které zabalíme párky.
Uložíme na pekáč, povrch šišky potřeme bílkem, trochu podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu při 200°C.
Podle potřeby podlijeme a občas přelijeme sekanou výpekem.
Jestli na povrchu rychle tmavne, přikryjeme poklicí nebo alobalem.