• 500 g mletého masa
• 2 nožičky párků
• cibule
• česnek
• 3 okurky
• housky
• trocha mléka
• sůl
• mletý pepř
• petrželová nať
• máslo
Z mletého masa a 2 v mléce rozmáčených housek, vymačkaných, uhněteme těsto.
Do něj zapracujeme vejce, sůl, mletý pepř a 2 stroužky česneku, prohněteme a na mikrotenu rozválíme na placku.
Tu pak potřeme 2 vejci, umíchanými na cibuli, osolenými a ochucenými 2-3 lžícemi nasekané čerstvé petrželky.
Na to položíme 2 nožičky dlouhých tenkých párků, proužky podélně nakrájené sterilované okurky (ze tří okurek).
Stočíme pomocí mikrotenu, uzavřeme, roládu opečeme ze všech stran na lžíci másla, podlijeme a asi 1 hodinu pomalu pečeme dočervena.
Občas potíráme vypečenou šťávou a podle potřeby podlijeme.
Sekanou roládu na karlovarský způsob podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem.