• 500 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
• 4 vejce
• 2 cibule
• 3 stroužky česneku
• strouhanka
• sůl
• pepř
• majoránka
• 1 bobkový list
• olej
3 vejce dáme do studené vody a vaříme 10 minut (natvrdo).
Pak je ochladíme pod studenou vodou a oloupeme.
Do směsi mletého masa přidáme zbylé 1 vejce, oloupaný a prolisovaný česnek a majoránku.
Na oleji zpěníme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a vmícháme ji do směsi.
Podle potřeby směs osolíme a zahustíme strouhankou.
Ze směsi vytvarujeme váleček, podélně v něm uděláme kapsu a do ní vložíme za sebou oloupaná vejce.
Váleček zase uzavřeme tak, aby vejce byla uprostřed a uhladíme.
Sekanou přendáme na pekáč, zapíchneme do něj bobkový list (ten po upečení sekané odstraníme), mírně podlijeme a dáme péci.
Během pečení podle potřeby podléváme a sekanou poléváme výpekem.
Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo chlebem.