Kuchařské recepty pro každého

Segedínský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové plece
cibule
tuk
mletá paprika
voda
sůl
kmín
400 g kysaného zeli
hladká mouka
půl kelímku smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.
Do tohoto základu vložíme maso, osolíme, okořeníme a pod poklicí dusíme do poloměkka.
Pak přidáme pokrájené kysané zelí a opět dusíme.
Nakonec guláš zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, promícháme a zvolna dodusíme doměkka.
Před koncem varu přilijeme smetanu, guláš dosolíme a krátce povaříme.
Segedínský guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Segedínský guláš
Segedínský guláš