• 200 g libového masa bez kostí
• 1 3 l vody
• 1 cibule
• kousek mrkve
• 400 g hlávkového zelí
• kousek petržele
• 40 g sádla
• česnek
• 2 rajčata
• kopr
• 2 zrnka pepře
• bobkový list
• sůl
• 1 dl smetany
Opláchnuté vepřové maso vložíme do vlažné vody, přidáme sůl, přivedeme do varu a dále vaříme mírným varem doměkka.
Maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky.
Cibuli pokrájíme na půlkolečka, zpěníme na sádle, přidáme ostatní zeleninu pokrájenou na kousky, osmažíme, vložíme do vývaru současně s kořením a pokrájeným česnekem a vaříme, až zelenina změkne.
Přidáme maso, pokrájená rajčata a smetanu, polévku dobře prohřejme a při podání posypeme drobně pokrájeným koprem.