• 1 pórek
• 1 petržel
• 1 mrkev
• 1 bobkový list
• 2 snítky kopru
• 1 cibule
• 250 g zelí
• 2 rajčata
• 750 ml vývaru
• 150 g vařeného hovězího masa
• 10 g máslo
• hladká mouka
• půlka celeru
• mletý černý pepř
• sůl
Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na plátky a zelí nakrájíme na čtverečky.
Vývar přivedeme k varu.
Nakrájenou mrkev, celer, cibuli a pórek vložíme do vařícího vývaru.
Přidáme koření a pod pokličkou vaříme na malém plaménku asi 10 minut.
Potom vývar procedíme, přidáme zelí, rajčata a vaříme asi 5 minut.
Ruskou polévku Šči zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce povaříme.
Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky.
Ruskou polévku Šči povaříme ještě 2 minuty, přisolíme a posypeme drobně nakrájeným koprem nebo petrželkou.y.