• 300 g telecího masa
• 1 cibule
• 1 sklenice kyselého zelí (omyté v horké vodě)
• 2 l vývaru
• máslo
• 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
• petrželka
• bobkový list
• mletý pepř
Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, zasypeme moukou a chvilku osmažíme.
Přidáme kyselé zelí, ze kterého pořádně vytlačíme všechnu vodu.
Přilijeme scezený vývar a přivedeme do varu.
Pak přidáme maso, které jsme předtím 5-6 minut ovařili a nechali zase vychladnout.
Do hrnce přidáme petrželku, bobkový list a špetku pepře.
Vaříme na mírném ohni dvě a půl až tři hodiny.
Před podáváním vyndáme maso z polévky, nakrájíme je na větší kostky, dáme je do polévkové mísy a nalijeme na ně polévku.
Z povrchu polévky seberme tuk a vytáhneme petželku a bobkový list.