• 800 g scampi
• 250 g rajčat
• 20 g cibule
• 3 lžíce olivového oleje
• 3 stroužky česneku
• 40 g strouhanky
• 0,2 l bílého vína
• polévkové koření
• 1 lžíce sekané petrželky
• sůl
• pepř
• citrónová šťáva
Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek a petrželovou nať.
Pak přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, strouhanku a polévkové koření a dusíme.
Pak přidáme 0,5 l vody a dobře povaříme.
Scampi narovnáme do kastrolu, zalijeme touto omáčkou, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut.
Během vaření podléváme bílým vínem, nakonec osolíme, opepříme, okyselíme citrónovou šťávou a ozdobíme sekanou petrželkou.