• 1,1 l vývaru
• 500 ml mléka
• 200 g bílé ředkve
• 200 g brambor
• 150 g mrkve
• 150 g celeru
• 1 cibule
• 200 g pórku
• 60 g másla
• sůl
• mletý černý pepř
• půl francouzské bagety
• 80 g tučného sýra (madeland
• ementál)
• petrželka na ozdobu
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli.
Pak přisypeme zbylou zeleninu a společně vše orestujeme.
Přilijeme osolený vývar a zeleninu uvaříme téměř doměkka.
Pak přidáme mléko, sůl, pepř a dovaříme doměkka.
Bagetu nakrájenou na plátky rozložíme na plech, poklademe kousky sýra a zapečeme v troubě.
Podáváme s krutony se sýrem a zdobíme petrželkou.