• 1 kg vepřové kýty
• 4 plátky moravského uzeného masa
• cibule
• česnek
• sůl
• kmín
• pepř
• bylinkové máslo
• hořčice
Maso rozdělíme na 2 části, ořez umeleme a velký kus si prořízneme a nařízneme.
Naklepeme na co největší plát, osolíme, potřeme hořčicí, opepříme a posypeme bylinkami.
Mleté maso promícháme s vejcem, solí, pepřem a namočenou houskou.
Na plát okořeněného masa dáme mleté maso, přidáme plátky uzeného masa, srolujeme, převážeme nití a vložíme do pekáče.
Podlijeme vodou, přidáme cibuli, posypeme bylinkami a přikryté vložíme do trouby předehřáté na 220°C na hodinu.
Potom vyjmeme, otevřeme, polijeme šťávou, vložíme zpět a zapečeme (stačí 10-15 minut).
Hotovou šarišskou roládu nakrájíme na plátky.
Šarišskou roládu podáváme s rýží nebo bramborami.