• 125 g mouky
• 50 g práškového cukru
• 1 sáček vanilkového cukru
• nastrouhaná kůra z půlky citrónu
• špetka soli
• 2 žloutky
• 60 g margarínu
• na náplň: 150 g bílé čokolády + 40 g margarínu + 25 g práškového cukru + 4 lžíce šampaňského
Ze všech ingrediencí na přípravu těsta uhněteme těsto a necháme 30 minut odpočinout.
Pak jej vyválíme na pomoučeném válu na tloušťku cca 2 mm a vykrajujeme z něj kruhy nebo čtverce (průměr nebo délka 3 cm), které rozprostřeme plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 10 minut.
Náplň připravíme následovně: margarín s moučkovým cukrem rozmixujeme, přidáme čokoládu (předem rozpuštěnou v horké vodní lázni) a šampaňské a dobře promícháme.
Touto směsí potřeme polovinu sušenek a přikryjeme druhou polovinou.
Šampaňské sušenky můžeme ozdobit bílou nebo tmavou čokoládou nebo je posypeme moučkovým cukrem.