• 1 malý pstruh
• 4 lžíce oleje
• 1 sklenka bílého vína
• 1 cibule
• 1 jablko
• 5 lžic sterilovaného hrášku
• 100 g majolky
• 4 lžíce šlehačky
• citrónová šťáva
• 1 citrón
• 1 hlávkový salát
• 1 natvrdo vařené vejce
Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
Přidáme očištěného a osoleného pstruha, opečeme jej, zalijeme vínem a podusíme doměkka.
Měkké maso vykostíme, nakrájíme a necháme vychladnout.
Hlávkový salát nakrájíme na nudličky, jablko na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme okapaný hrášek, majolku, šlehačku a vypečenou šťávu ze pstruha.
Nakonec přidáme nakrájené maso a dobře promícháme.
Podle chuti přisolíme.
Salát podáváme vychlazený, ozdobený nadrobno nasekaným vejcem a kolečkem citrónu.