• 200 g polníčku
• 200 g anglické slaniny
• 1 lžíce oleje
• 2 lžíce jemného vinného octa
• 1 lžíce citronové šťávy
• sůl
• pepř
• špetka cukru
• 3 lžíce ořechového oleje
• 2 plátky toastového chleba
• 1 lžíce másla
Slaninu nakrájíme na jemné nudličky, rozškvaříme na rozehřátém oleji a vyjmeme z pánve.
Výpek rozředíme vinným octem, slijeme do misky, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, cukr a 2 lžíce vody a zamícháme.
Pak zašleháme ořechový olej.
Toastový chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém másle.
Polníček očistíme, několikrát omyjeme v míse s vodou, vyjmeme, osušíme, pak zalijeme zálivkou a posypeme slaninovými nudličkami a opečeným toastovým chlebem a podáváme.