• 800 g cukrového melounu
• 800 g vodního melounu
• 300 g liči
• 5 g čerstvého zázvoru
• strouhaná kůra z 1 citrónu
• 3 lžíce citrónové šťávy
• 1 lžíce pomerančového likéru
• 2 lžíce cukru
• půlka vanilkového cukru
• 100 ml šlehačky
• 150 g bílého jogurtu
• 400 g nasekaných mandlí
Melouny rozpůlíme, odstraníme jádra a vypíchneme malé kuličky nebo nakrájíme na kostky.
Liči oloupeme, odstraníme pecky a necháme okapat.
Vše dáme do mísy.
Zázvor oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a smícháme ho s citrónovou šťávou, kůrou, 1 lžící cukru a likérem.
Směs přilijeme do mísy, vše dobře promícháme a necháme chvíli odstát.
Šlehačku smícháme s jogurtem, 1 lžící cukru a vanilkovým cukrem.
Mandle opražíme na suché pánvi dohněda.
Salát naporcujeme do pohárů, pokapeme šlehačkovou směsí a posypeme opraženými mandlemi.