• 1/2 kg bílého chřestu a mladého zeleného chřestu
• 200 g žampionů
• červená cibule
• lžíce másla
• 2 lžíce sherry octa
• 3-4 lžíce oleje
• bílý pepř
• 6 lžic jogurtu
• sůl
• lžička cukru
• 2 lžíce sekané pažitky
Bílý chřest oloupeme, u zeleného pouze odkrojíme konce.
Vodu se lžičkou soli a cukru přivedeme k varu, vložíme chřest a vaříme 15 min.
Vyjmeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky.
Olej a ocet zředíme 2 lžícemi chřestového odvaru, osolíme, opepříme, nalijeme na chřest, přidáme jemně nakrájenou cibuli, promícháme.
Chřest a půlky sterilovaných žampionů upravíme na talíře.
Na zálivku rozšleháme jogurt, osolíme, opepříme a přidáme pažitku.