Kuchařské recepty pro každého

Salát z červeného zelí III

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g červené hlávkového zelí
2 stroužky česneku
30 g slunečnicového oleje
sůl
pepř
špetka moučkového cukru
1 lžička worchesterové omáčky
citrónová šťáva
2 lžíce octa
0.5 l vroucí vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Červené zelí očistíme, rozčtvrtíme, vyřízneme košťál, nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky a spaříme ve vroucí vodě 5-10 minut.
Pak necháme na sítu okapat a vychladnout.
Vychladlé zalijeme nálevem z oleje, octa, mletého pepře, špetky moučkového cukru, worcesterem a z česneku rozetřeného se solí, dobře promícháme a necháme uležet.
Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.
Salát z červeného zelí podáváme třeba k pečenému masu nebo klobásám.
Salát z červeného zelí III
Salát z červeného zelí III