• 500 g červené hlávkového zelí
• 2 stroužky česneku
• 30 g slunečnicového oleje
• sůl
• pepř
• špetka moučkového cukru
• 1 lžička worchesterové omáčky
• citrónová šťáva
• 2 lžíce octa
• 0.5 l vroucí vody
Červené zelí očistíme, rozčtvrtíme, vyřízneme košťál, nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky a spaříme ve vroucí vodě 5-10 minut.
Pak necháme na sítu okapat a vychladnout.
Vychladlé zalijeme nálevem z oleje, octa, mletého pepře, špetky moučkového cukru, worcesterem a z česneku rozetřeného se solí, dobře promícháme a necháme uležet.
Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.
Salát z červeného zelí podáváme třeba k pečenému masu nebo klobásám.