• 140 g sterilované kukuřice
• 1/2 salátové okurky
• 1 svazek ředkviček
• 1 malá červená paprika
• 1 malá žlutá paprika
• 1 hlávkový salát
• 300 ml nízkotučného jogurtu
• 2 lžíce oleje
• 1 svazeček kopru
• pažitky a petrželky
• 2 lžíce citrónové šťávy
• 75 g anglické slaniny
• 4 medailonky z krůtího masa
• 1 špetka cukru
• bílý pepř
• sůl
Kukuřici necháme okapat.
Okurku oloupeme, ředkvičky, papriky nakrájíme na kolečka a na kroužky.
Salát opereme a natrháme na mennší kousky.
Jogurt vymícháme dohladka s olejem.
Bylinky nasekáme a přidáme do jogurtu.
Dresink ochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou.
Slaninu nakrájíme na proužky, vypečeme na pánvi a vyjmeme.
Medailonky omyjeme, osušíme a v tuku po slanině je po obou stranách asi 5 minut opékáme.
Ochutíme solí a pepřem.
Zeleninu pak smícháme s opečeným masem, rozložíme na mísu a posypeme slaninou.
Jogurtový dresink podáváme zvlášť.