Kuchařské recepty pro každého

Šafránové rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g rýže na risotto
2 šalotky
1 lžíce oleje
šafrán
150 ml suchého bílého vína
sůl
mletý pepř
60 g másla
50 g strouhaného parmezánu
1 l kuřecího vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.
Pak přidáme rýži, ze všech stran orestujeme, zalijeme vínem a necháme odpařit.
Osolíme a opepříme, zalijeme horkým vývarem tak, aby byla rýže ponořena, přidáme šafrán a za častého míchání zvolna vaříme.
Až se tekutina odpaří, přidáme další vývar a znovu necháme odpařit.
Čím déle vaříme, tím menší dávky vývaru přidáváme.
Až je rýže "al dente" a vývar odpařený, sundáme z ohně a vmícháme máslo.
Nakonec přidáme parmezán, promícháme a ihned podáváme.
Šafránové rizoto
Šafránové rizoto