Kuchařské recepty pro každého

Rýžový salát tří barev

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g kulatozrné rýže
špetku soli
150 g čerstvých žampiónů
rajčata
1 jablko
150 g sýra
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného octu
pepř
špetka cukru
olivy
pažitka
bazalka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rýži uvaříme ve větším množství vody a přidáme sůl.
Vaříme 20 minut a dalších 10 minut necháme uležet.
Žampióny a rajčata nakrájíme na kolečka, sýr a jablko na menší kostky.
Omáčku připravíme z oleje, soli, jablečného octa, cukru a bylinek.
K uvařené rýži přimícháme omáčku.
Opatrně smícháme a necháme odležet.
Rýžový salát tří barev
Rýžový salát tří barev