• 400 g rýže
• cca 2 l mléka
• cukr krystal
• 1 vanilkový cukr
• 2 vejce
• špetka soli
• 2 hřebíčky
• kousek celé skořice
Do většího hrnce nasypeme rýži (neproplachujeme), zalijeme mlékem tak, aby byla potopená, zamícháme a zvolna přivedeme k varu.
Pak přidáme skořici, hřebíček, vanilkový cukr, cukr krystal a sůl a rýži za občasného míchání vaříme.
Pokud rýže "vypije" mléko, přilijeme další.
Až bude rýže měkká, sundáme hrnec z plotny a necháme vychladnout.
Oddělíme žloutky a bílky, z bílků ušleháme sníh.
Žloutky a sníh vmícháme do zcela vychladlé rýžové kaše.
Půlku této kaše nalijeme do pekáče, poklademe ovocem, zalijeme druhou půlkou kaše a zapečeme v troubě při 180°C asi 45 minut.