Kuchařské recepty pro každého

Rychlý borůvkový koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
2 hrnky plohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
5 lžic rozpuštěného másla
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 vajíčko
na žmolenku: máslo + 4 krupicový cukr + hrubá mouka
borůvky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutek vyšleháme s částí cukru a potom postupně přidáváme všechny ostatní ingredience.
Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek.
Těsto vylijeme na plech, poklademe borůvkami a nakonec posypeme žmolenkou (žmolenku uděláme ze změklého másla do kterého přidáme cukr a hrubou mouku).
Pečeme v předehřáté troubě přibližně půl hodiny při 180°C.
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč