Kuchařské recepty pro každého

Rychlé segedínské kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
6 kotlet
5 větších cibulí
4 stroužky česneku
0,5 kg kysaného zelí
červená paprika - sladká i pálivá
hotová tmavá jíška
250 ml smetany
pepř černý čerstvě mletý
rostlinný olej
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kotlety osolíme a opepříme, já je nenaklepávám, nějak mi to připadá zbytečné.
Opečeme v řádně rozpáleném oleji maximálně 6 minut podle tloušťky a obracíme.
Opečené vyndáme a do výpeku přidáme jemně nakrájenou cibulku, smažíme tak dlouho, než lehce zhnědne, pak přidáme tak 5 lžic sladké i pálivé papriky a jen chvilku osmahneme, přidáme česnek, naředíme vývarem, přidáme zelí a necháme dusit.
Až zelí změkne, vložíme opečené maso, zahustíme hotovou jíškou a přidáme smetanu.
Rychlé segedínské kotlety
Rychlé segedínské kotlety