• 6 kotlet
• 5 větších cibulí
• 4 stroužky česneku
• 0,5 kg kysaného zelí
• červená paprika - sladká i pálivá
• hotová tmavá jíška
• 250 ml smetany
• pepř černý čerstvě mletý
• rostlinný olej
• sůl
Kotlety osolíme a opepříme, já je nenaklepávám, nějak mi to připadá zbytečné.
Opečeme v řádně rozpáleném oleji maximálně 6 minut podle tloušťky a obracíme.
Opečené vyndáme a do výpeku přidáme jemně nakrájenou cibulku, smažíme tak dlouho, než lehce zhnědne, pak přidáme tak 5 lžic sladké i pálivé papriky a jen chvilku osmahneme, přidáme česnek, naředíme vývarem, přidáme zelí a necháme dusit.
Až zelí změkne, vložíme opečené maso, zahustíme hotovou jíškou a přidáme smetanu.