• 400 g filé s kůží
• 1 cibule
• svazek ředkviček
• 1 zelený salát
• 100 g sterilované řepy
• 80 g sterilovaného celeru
• 100 g sterilovaných okurek
• 150 g bílého jogurtu
• 200 ml bílého vína
• 1 citrón
• sůl
• špetka drceného pepře
• 2 kuličky nového koření
• 3 kuličky celého pepře
• 1 bobkový list
• snítka bazalky
• snítka kopru
• 1 lžička strouhaného křenu
Na salát použijeme filety z ryb, které mají bílé maso jako například.
Rybí filety důkladně očistíme, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody ochucené bílým vínem a divokým kořením, přidáme nakrájenou cibuli a rybu uvaříme doměkka.
Měkké rybí maso vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
Pak maso rozkrájíme na větší kousky a lehce promícháme s nakrájenými ředkvičkami, sterilovanou řepou, celerem a okurkami.
Listy hlávkového salátu, kopr a bazalku opláchneme, natrháme na kousky a přidáme do salátu.Bílý jogurt ochutíme citrónovou šťávou, strouhaným křenem, drceným pepřem a solí, rybí salát touto zálivkou zalijeme a dobře promícháme.
Podáváme s pečivem.