• 300 g očištěného kapřího masa
• 80 g rajčatového protlaku
• 20 g másla
• česnek
• petrželka
• sůl
• 1 kapří hlava
• kousek mrkve
• celeru
• petržele a cibule
• 2 celé pepře
• 1 zrnko nového koření
• kousek bobkového listu
Do 0,5 l studené vody vložíme očištěnou kapří hlavu a vaříme na malém plameni.
Po chvilce přidáme cibuli, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, sůl, a vaříme dále půl hodiny.
Pak vývar scedíme, vmícháme rajčatový protlak, přivedeme k varu, přidáme vykostěné, na kousky nakrájené kapří maso a vaříme je 10?12 minut.
Do polévky přidáme máslo, na kostičky nakrájené maso z kapří hlavy a zeleninu z vývaru, okořeníme česnekem utřeným se solí a jemně rozsekanou petrželkou a podáváme.