• 250g syrových garnátů v krunýři
• 500g rybích odřezků
• 2 cibule
• 1 lžíce oleje
• 1 lžička semen koriandru
• 1 bobkový list
• 125ml suchého vermutu
• 375ml bílého vína
• 2 fenykly
• 2 středně velké mrkve
• 1 svazek kopru
• sůl
• pepř
Garnáty vyjmeme z krunýřů a odložíme je stranou.
Odstraníme střívka a garnáty opereme.
Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme.
Rozehřejeme olej a osmahneme na něm garnátové krunýře, čtvrtky cibule, koriandr a bobkový list.
Bohatě pokapeme suchým vermutem.
Pak přidáme bílé víno, 1000ml vody a rybí odřezky.
Uvedeme do varu a vaříme na malém ohni zhruba 20minut.
Očistíme a omyjeme fenykly, mrkev oloupeme.
Obojí rozkrájíme na tenké plátky nebo na nudličky.
Kopr opereme, osušíme a otrháme lístky.
Rybí polévku přecedíme přes síto, osolíme, opepříme, vložíme fenykl a mrkev, asi 10minut povaříme.
Přidáme garnáty a ještě 3 minuty vaříme.
Přisolíme a posypeme koprem.