• 15g sušených čínských hub
• 2 lžíce slunečnicové oleje
• 1 cibule
• 100g hrášku
• 100g bambusových výhonků
• 3 lžíce sladké omáčky chilli
• 1,2 l rybího vývaru
• 3 lžíce světlé sójové omáčky
• 2 lžíce čerstvé nati koriandru
• 400g filé z tresky
Vložte houby do velké mísy.
Nalijte na ně dostatek horké vody, aby je pokryla, a nechte 5 minut stát.
Nechte je v cedníku okapat.
Ostrým nožem je nakrájejte na větší kusy.
V předehřátém woku nebo velké pánvi rozpalte slunečnicový olej.
Přidejte pokrájenou cibuli a 5 minut ji smažte, aby změkla.
Přidejte hrášek a bambusové výhonky, omáčku chilli, vývar a sójovou omáčku a uveďte ji do varu.
Přidejte koriandr a tresku a nechte na mírnějším plameni vařit 5 minut, nebo dokud se ryba důkladně neprovaří.
Nalijte polévku do nahřátých misek, ozdobte zbývajícím koriandrem a podávejte ji horkou.