• 300 g očištěného rybího masa
• sůl
• několik zrnek celého pepře
• 1 červená paprika
• 1 zelená paprika
• 4 rajčata
• kousek celeru
• 1 feferonka
• 1 lžíce oleje
• 1 cibule
• 1 lžíce papriky
• 400 g oloupaných brambor
• petrželka
• bílý jogurt
Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a vaříme 20 minut.
Zeleninu očistíme, z paprik vyjmeme jádřince a nakrájíme je na nudličky, rajčata spaříme sloupneme a překrájíme, celer nahrubo nastrouháme, feferonku rozsekáme.
Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, doplníme zeleninou, osolíme, zastříkneme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
Měkké maso scedíme, koření odstraníme.
Do horkého vývaru přidáme brambory a uvaříme je do měkka, doplníme zeleninou, kousky masa a prohřejeme.
Polévku doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou a na talířích zdobíme jogurtem.