• 500 g rybích odřezků a vnitřností
• 120 g vařených brambor
• 150 g kořenové zeleniny
• 60 g cibule
• 50 g másla
• 120 g zeleného hrášku
• 2 vejce
• sůl
• muškátový květ
• 150 ml smetany ke šlehání
• petrželová nať
Rybí odřezky, vnitřnosti a cibuli uvaříme v osolené vodě.
Uvařené maso scedíme, obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme.
Stejnoměrně nastrouhanou (nebo nakrájenou) kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli krátce osmahneme a podusíme na másle, okořeníme muškátovým květem, zalijeme vývarem z ryb a vaříme asi patnáct minut (až zelenina změkne).
Pak přidáme část hrášku, vařené a jemně nastrouhané brambory, krátce povaříme a pak polévku důkladně rozmixujeme.
Nakonec přidáme smetanu, obrané kousky rybího masa a nasekanou petrželovou nať.
Podáváme s omeletkami připravenými z vajec, soli a hrášku.