• 50 dkg rybího filé z tresky
• 1 cibule
• 5 dkg rýže
• 10 dkg malých rajčat
• 1 citrón
• 1 lžíce másla
• 2 lžíce hladké mouky
• 0,25 l vývaru
• 10 dkg šlehačky
• 2 lžíce středně ostré hořčice
• půl lžičky tymiánu
• půl lžičky hořčičného semínka
• sůl
• mletý bílý pepř
Filé důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut odležet.
Na pánvi rozehřejeme máslo, v něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme filé nakrájené na úhledné kousky a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.
Pak zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, který jsme rozředili smetanou a doplnili hořčicí, tymiánem a hořčičnými semínky, a chvíli povaříme.
Rýži uvaříme v osolené vodě a okapanou ji smícháme s podušenou rybou.
Přidáme nakrájená drobná rajčata, dochutíme solí a pepřem.