• 1 kg rybího masa
• 30 dkg předvařené sóji
• 1 dcl mléka
• 3 rohlíky
• 2 cibule
• 10 dkg slaniny
• 3 vejce
• 1 lžíce oregána
• 1/2 lžíce majoránky
• lžičku mletého pepře
• 1 lžíce vegety
• 2 stroužky česneku
• sůl
• 1 kostka masoxu
• strouhanka.
Do mléka nakrájíme na kostky nařezané rohlíky a necháme rozmočit.
Ryby očistíme a naporcujeme, dáme na trochu omastku podusit, odkostíme od silných kostí a pomeleme na masovém strojku.
Také umeleme namočené kostky rohlíku a česnek.
Na malé kostičky nakrájíme slaninu, osmahneme s nakrájenou cibulí a vmícháme do umletého masa, přidáme 3 vajíčka, veškeré koření a dobře promícháme.
Je-li hmota řídká přidáme strouhanku.
Lžící tvoříme karbanátky, které na pánvi s olejem opečeme z obou stran do zlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.