Kuchařské recepty pro každého

Rybí filety s dušeným baklažánem a rajčaty

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g rybích filet
2 baklažány
4 rajčata0
2 šalotky
1 stroužek česneku
6 lžic citrónové šťávy
sůl
pepř
6 lžic oleje
8 lžic hladké mouky
6 lžic jogurtu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filety pokapeme 4 lžícemi citrónové šťávy.
Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme, vyndáme jadérka a dužinu nakrájíme na malé kousky.
V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku a nadrobno nasekaný česnek a osmahneme.
Potom přidáme na kostky nakrájený baklažán a podusíme asi 3 minuty.
Pak přidáme rajčata a podusíme ještě 4 minuty.
Dochutíme solí a pepřem.
Filety nakrájíme na menší kousky, obalíme v mouce a opečeme na zbylémm oleji.
Jogurt smícháme se zbylou citrónovou šťavou a se solí a pepřem.
Rybí filety s dušeným baklažánem a rajčaty
Rybí filety s dušeným baklažánem a rajčaty