• 600 g rybího filé
• 150 g žampionů
• 1 cibule
• 4 dcl mléka
• sůl
• mletý pepř
• olej
• 1 dcl suchého bílého vína
• 2 dcl zakysané smetany
• 1 lžíce hladké mouky
• 1 lžíce hořčice
• petrželová nať
Filé opláchneme, zalijeme mlékem a na chladném místě necháme 60 minut.
Pak nakrájíme, osušíme, osolíme, vložíme do hrnce, podlijeme vínem a dusíme doměkka.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Pak zahustíme smetanou, do které jsme dohladka zamíchali mouku a hořčici, posypeme nasekanou natí a několik minut povaříme.
Podáváme přelité omáčkou a s vařenými brambory posypanými nasekanou petrželovou natí.