Kuchařské recepty pro každého

Rybí filé s fazolkami

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g rybího filé
500 g fazolových lusků
500 g brambor
120 ml bílého vína
400 ml zeleninového vývaru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 citrón
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce oleje
mletý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory nakrájené na kostičky a překrájené fazolové lusky zbavené pevných vláken uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.
Rozmražené filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opékáme asi 4 minuty.
Vyjmeme je a uložíme v teple.
Do vypečené šťávy přilijeme víno, vývar a zbylou citrónovou šťávu.
Uvedeme do varu a pak zahustíme z másla a mouky připravenou světlou jíškou.
Při mírné teplotě necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.
Při podávání rozdělíme na talíře uvařené brambory s fazolkami, přidáme porci filé, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citrónu.
Rybí filé s fazolkami
Rybí filé s fazolkami