• 600 g rybího filé
• 500 g fazolových lusků
• 500 g brambor
• 120 ml bílého vína
• 400 ml zeleninového vývaru
• 1 lžíce másla
• 1 lžíce hladké mouky
• 1 citrón
• 2 lžíce citrónové šťávy
• 3 lžíce oleje
• mletý pepř
• sůl
Brambory nakrájené na kostičky a překrájené fazolové lusky zbavené pevných vláken uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.
Rozmražené filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opékáme asi 4 minuty.
Vyjmeme je a uložíme v teple.
Do vypečené šťávy přilijeme víno, vývar a zbylou citrónovou šťávu.
Uvedeme do varu a pak zahustíme z másla a mouky připravenou světlou jíškou.
Při mírné teplotě necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.
Při podávání rozdělíme na talíře uvařené brambory s fazolkami, přidáme porci filé, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citrónu.